7 Ιουλίου 2012

TEDxATHENS



Η ανάγκη για το προωθημένο, το επόμενο, αυτό που θα μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο, είναι παλιά σχεδόν όσο ο άνθρωπος. Και κάθε τόσο κάτι συμβαίνει, που υπηρετεί αυτήν ακριβώς την ανάγκη.
Μια από της περισσότερο οργανωμένες και σημαντικές προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό είναι το TED : μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, που ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και σήμερα πλέον πραγματοποιήται σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 2000 διαφορετικές εκδηλώσεις. Το x προσδιορίζει την κάθε ανεξάρτητη εκδήλωση και το TEDxATHENS είναι εκείνη που γίνεται στην Αθήνα (προφανώς...)
Technology, Entertainment, Design είναι τα αρχικά του TED. Το τρίπτυχο της αρχικής του θεματολογίας , που μέσα στα χρόνια εμπλουτίστηκε, και αφορά οτιδήποτε καινοτόμο και πρωτοπόρο, οποιαδήποτε ιδέα είναι ικανή να πάει το μυαλό και τη σκέψη, και στη συνέχεια και την πράξη ένα βήμα πιο μακρυά.
Έτσι, κάθε χρόνο κάποιοι από τους κορυφαίους των γραμμάτων, των τεχνών, της ψυχολογίας, της επιστήμης και την τεχνολογίας συναντιούνται στον ίδιο χώρο με σκοπό να διαδώσουν την (καινοτόμα) ιδέα τους. Στην μεγάλη λίστα ομιλιτών του TED συναντά κανείς τους Steven Hawking, Bill Gates, Bill Clinton και άλλους...
Τα TEDs στήνονται με τη βοήθεια εθελοντών, ανθρώπων που πιστεύουν στο εγχείρημα και γοητεύονται από κάθε τι δημιουργικό. Στη συνέχεια κάθε ομιλητής έχει 18 λεπτά για να αναπτύξει τη δικιά του ξεχωριστή ιδέα. Οτιδήποτε έχει όραμα και φαντασία μπορεί να πάρει μια θέση στη σκηνή του TED και φυσικά μπορεί να γίνει αντικείμενο συζήτησης ή και διαφωνίας ανάμεσα στο κοινό. Το τελευταίο TEDxATHENS πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012. Για περισσότερες πληροφορίες και όλες τις τελευταίες εξελίξεις μπορείτε να μπείτε στις ιστοσελίδες  http://www.ted.com/ , http://tedxathens.com/ ή και από τη σελίδα τους στο facebook


-xtsan-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου